• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukaku tekent bij Everton: "Voel me hier thuis"

  Romelu Lukaku krijgt het rugnummer 10 bij Everton.

  Everton heeft Romelu Lukaku voorgesteld. De Rode Duivel tekende een contract voor vijf seizoenen. Everton betaalt 35 miljoen euro voor de aanvaller. "Ik voel me hier thuis", reageert Lukaku. "Hij was het belangrijkste transferdoelwit", klinkt het bij coach Roberto Martinez.

  Romelu Lukaku verhuisde in 2011 van Anderlecht naar Chelsea en realiseerde daarmee zijn droomtransfer. Maar een succesverhaal werd het nooit bij Chelsea.

  Lukaku speelde weinig in zijn eerste jaar en na een seizoen op de bank werd hij uitgeleend aan West Bromwich. Lukaku ontbolsterde en schoot zeventien keer raak in de Premier League. Vorig seizoen werd Lukaku opnieuw bij een ander team gestald, dit keer bij Everton.

  Ook bij de club uit Liverpool was de passage succesvol: met 15 doelpunten loodste hij Everton naar de vijfde plaats in de competitie. Lukaku had het er duidelijk naar zijn zin en wordt nu dus door die club overgenomen. Hij zette zijn kribbel onder een contract voor vijf seizoenen.

  Lukaku had zijn zinnen gezet op een definitieve overstap naar Everton. "Ik wist vorig seizoen al dat ik hier wilde terugkeren. Ik heb het gevoel dat ik hier thuishoor", vertelde de 21-jarige Rode Duivel bij zijn voorstelling.

  "Everton is een geweldige club. Ik wil de club helpen zijn doelen te bereiken en zelf wil ik groeien. Ik wil een van de besten van de wereld worden. Ik kan op elk vlak nog een betere voetballer worden en ga me hier 100% inzetten."

  "Ik ben blij dat ik met coach Martinez kan blijven werken. Hij pusht me en wil van Everton een echte topploeg maken."

  Coach Martinez: "Hij is elke cent waard"

  Everton moest wel een vette cheque bovenhalen: Lukaku kostte liefst 35 miljoen euro. "We betalen een recordbedrag voor hem, maar hij heeft zoveel potentieel en is elke cent waard", zegt coach Roberto Martinez. "Hij kan een van de beste spelers worden."

  "Romelu was het belangrijkste doelwit in deze transferperiode en we leverden een zware inspanning voor hem. Romelu zorgt voor opwinding op het veld en we zijn dolblij met zijn terugkeer."

  "Het zorgt voor continuïteit in onze ambitie om uit te groeien tot een succesvolle ploeg. We wilden hem er echt bij. Hij is nederig en ambitieus, net als de club. Je mag ook niet vergeten dat hij nog maar 21 is. Hij kan uitgroeien tot een van de beste spelers. Hij is deze transfersom zeker waard."

  Bekijk de tweets over de persvoorstelling van Lukaku