• home
 • video
 • pas verschenen

  Gerrard: "Slechtste drie maanden van mijn leven"

  Gerrard beleefde een seizoen dat hij snel wil vergeten.

  Steven Gerrard kruipt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen uit een diep dal. In drie maanden tijd zag de kapitein van Liverpool de titel in de Premier League aan zijn neus voorbij gaan en ook het WK in Brazilië werd (weeral) een grote ontgoocheling voor de Engelsen.

  Liverpool lag afgelopen seizoen lange tijd in polepositie om voor de eerste keer in 25 jaar de titel in de Premier League binnen te halen. Maar wat een hoogtepunt moest worden in de carrière van clubicoon Steven Gerrard, draaide uit op een nachtmerrie.

  In de wedstrijd tegen Chelsea in april gleed Gerrard uit en zette zo Chelsea-spits Demba Ba op weg naar doel. Chelsea won de partij en Liverpool werd uit de titelrace geslagen. Dat moment doet nog altijd veel pijn bij Gerrard.

  "Ik maakte geen fout, ik verloor mijn man niet uit het oog, ik miste geen penalty of gaf geen slechte pas. Iedereen op deze wereld glijdt wel eens uit. Bij mij gebeurde dat net op een voetbalveld, op een heel slecht moment."

  Een goeie WK-campagne met zijn land had veel kunnen goedmaken, maar ook in Brazilië liep het fout voor de Engelsen. Engeland speelde gelijk tegen Costa Rica en verloor van Italië en Uruguay. Na de eerste ronde mochten ze al hun koffers pakken.

  "Ik ging naar het WK met de hoop dat een goeie prestatie daar me zou helpen om de teleurstelling bij Liverpool te verwerken. Maar het draaide heel anders uit. Ik beleefde twee absolute dieptepunten op heel korte tijd."

  "Het waren waarschijnlijk de slechtste drie maanden uit mijn leven. Dit seizoen wordt daarom een belangrijke test", besluit de 34-jarige Gerrard, die eerder al besliste om niet langer te spelen voor de Engelse nationale ploeg.