• home
 • video
 • pas verschenen

  Genk-voorzitter: "Drastische beslissing na eindeseizoensmentaliteit"

  Herbert Houben: "Jos Vaessen is één van de negen bestuursleden. Niks meer of minder."

  Herbert Houben zit verveeld met het snelle ontslag van coach Emilio Ferrera. "Ik heb me neergelegd bij de meerderheid", zegt de voorzitter van Racing Genk. "Nu zijn we op zoek naar een generaal."

  Maandagavond heeft de raad van beheer over het lot van Emilio Ferrera beslist. "We hebben hevig gediscussieerd. Na een tijd bleek dat een meerderheid gewonnen was voor het ontslag van de trainer", legt Herbert Houben uit in Het Laatste Nieuws.

  "Omdat er in de groep blijkbaar een "eindeseizoensmentaliteit" leeft. Dat was heel duidelijk tegen KV Mechelen."

  "Bij de start van een seizoen wil je grinta en motivatie zien bij de spelers. Nu was het eerder: laat maar waaien. Dat is onaanvaardbaar en kan enkel gekeerd worden door een drastische beslissing."

  "Unaniem was die beslissing niet, neen. Welke beslissing binnen een club is dat wél? Iedereen heeft zich neergelegd bij de meerderheid. Ook ik."

  In mei kreeg Ferrera nog een contractverlenging. "Daar hebben we toen ook democratisch over gestemd. Achteraf zijn we dus allemaal verantwoordelijk voor die beslissing. We moeten mea culpa slaan."

  Jos Vaessen

  Klinkt de stem van oud-voorzitter Jos Vaessen het luidst binnen de raad van bestuur? Herbert Houben: "Jos Vaessen is één van de negen bestuursleden. Niks meer of minder."

  "Uiteraard heeft hij door zijn enorme staat van dienst een hechte band met de supporters en is hij een invloedrijk persoon op onze club, maar dat hij hier achter de schermen aan alle touwtjes trekt, klopt niet."

  "Nieuwe coach vrij snel voorstellen"

  Voor de opvolger van Emilio Ferrera heeft Herbert Houben een duidelijk profiel opgesteld. "We zijn op zoek naar een "generaal"", geeft hij mee. "Een sterke persoonlijkheid die ontzag inboezemt en die de spelers opnieuw enthousiast kan maken. Dat moet één van z'n voornaamste kwaliteiten zijn."

  Zoals Lokeren-coach Peter Maes. "Klopt. Maar of hij ook haalbaar is? We gaan de komende dagen bekijken wat we kunnen doen. We willen liefst vrij snel een nieuwe coach kunnen voorstellen."