• home
 • video
 • pas verschenen

  Fabio Capello blijft op post als Russisch bondscoach

  Fabio Capello heeft nog een (vorstelijk betaald) contract tot 2018

  Fabio Capello blijft aan de slag als bondscoach van Rusland. Dat heeft de 68-jarige Italiaan vandaag gezegd na een gesprek met de Russische voetbalbond. "Het is duidelijk dat ik mijn werk met de Russische nationale ploeg zal voortzetten tot 2018."

  De Russische voetbalbond besloot na diverse gesprekken toch de samenwerking met Capello voort te zetten. "Zowel de Russische bondstop als de minister van Sport behouden het vertrouwen in mij."

  Capello tekende eerder dit jaar een lucratieve contractverlenging, die hem tot 2018 aan het sportieve roer van Rusland zou moeten houden. Het WK van 2018 wordt bovendien in Rusland georganiseerd, waardoor het land automatisch geplaatst is. "Ik focus me nu eerst op de kwalificatiecampagne van het EK 2016."

  De 68-jarige Capello lag na afloop van het WK in Brazilië fel onder vuur. Er kwam onder andere kritiek op het feit dat Capello in zijn selectie geen plaats had voor jonge spelers. Daarop antwoordde de Italiaan gevat: "Ik had meer jonge spelers meegenomen, als ze bij hun clubs meer hadden gespeeld en dat was niet het geval."

  Rusland begon met grote ambities (kwartfinale) aan het toernooi, maar kon die meteen opbergen. Na een gelijkspel tegen Zuid-Korea werd verloren van de Rode Duivels. Daarna volgde opnieuw een gelijkspel tegen Algerije, dat samen met België doorstootte naar de achtste finales.