• home
 • video
 • pas verschenen

  Dury: "Als we ons niveau halen, kunnen we ons kwalificeren"

  Dury gelooft in de kansen van Zulte Waregem.

  Zulte Waregem maakt zich op voor een dubbele confrontatie met Sjachtjor Soligorsk uit Wit-Rusland. Francky Dury verwacht dat de Wit-Russen heel gesloten zullen spelen, maar dat zijn jonge team toch in staat moet zijn om zich te kwalificeren.

  Zulte Waregem rekende in vorige EL-voorronde af met het Poolse Bydgoszcz en won ook zijn opener in de competitie. Een uitstekende start die resulteert in geloof in eigen kunnen.

  "Het vertrouwen is er", zegt coach Francky Dury. "Ik zie vooral offensief al enkele goeie automatismen. We geloven daarom ook dat we ook in de return in Wit-Rusland kansen zullen krijgen. We moeten dus niet a priori vrezen voor de uitschakeling als we thuis een goal zouden incasseren."

  "De competitie in Wit-Rusland is al enkele maanden aan de gang en Soligorsk speelt steevast erg gesloten. Het scoort weinig, maar geeft ook weinig weg in een vijfmansdefensie. En offensief kiest het makkelijk voor de lange bal naar een sterke spits."

  "Als we ons werk doen en ons niveau halen, zullen we ons kunnen kwalificeren. maar we mogen niet denken dat het al binnen is. Zij plaatsen veel routine tegenover onze jonge ploeg."

  "Worden beter door Europees voetbal"

  Francky Dury wil zijn club weer naar de poules in de Europa League loodsen. "Ploegen zoals Zulte Waregem worden groter en beter als ze Europese ervaring opdoen."

  "Europees voetbal doet je je ogen openmaken. We speelden de voorbije seizoenen al verschillende mooie matchen tegen goeie opponenten. Dat geeft je zin in een nieuw Europees verhaal."

  "Ik vind ook dat we als Belgische ploegen allemaal hard moeten werken om onze Europese coëfficiënt omhoog te krijgen. We moeten daarin durven verantwoordelijkheid op te nemen.

  Dury zag de laatste maanden wel enkele sterkhouders vertrekken. "Maar mijn groep werkt nog heel goed, er werd weinig stilgestaan bij de vertrekkers. Daar werd nooit energie aan verloren en iedereen heeft zijn focus op het sportieve behouden. En we zullen deze ploeg nog wat proberen te versterken."