• home
 • video
 • pas verschenen

  Denier doet oproep: "Komaf maken met het verleden"

  Denier: "We hebben collectief gefaald."

  Het voetbalseizoen is nog maar net begonnen, maar bij Racing Genk is er geen sprake van rust. Na het ontslag van coach Emilio Ferrera heeft assistent Pierre Denier nog maar eens de fakkel moeten overnemen. Denier richt zich in een videoboodschap tot de supporters. "Ik hoop dat ze ons vanaf zaterdag massaal steunen."

  "Ik zou een persoonlijke oproep willen doen aan alle supporters die het goed hebben met Racing Genk", zegt Denier op YouTube. "Ik zit al 26 jaar bij deze club. We hebben hier fantastische tijden mogen beleven, meestal in een kolkend stadion."

  "Maar de laatste tijd krijgen we heel veel negatieve aandacht en worden er mensen geviseerd. Dan moet nu stoppen. We moeten er een streep onder trekken."

  "Daarom wil ik een warme oproep doen aan de mensen om ons vanaf zaterdag massaal te steunen. Ik weet ook: het signaal moet komen van de spelers op het veld. Daar probeert de staf voor te zorgen. Als het signaal dan ook volgt in de tribunes, staat we al een stuk verder."

  "We hebben met een gedeelte van de supporters gesproken. Zij zijn met een heel positief gevoel weggegaan. Maar ik vind dat zij de eerste stap moeten zetten naar de andere mensen. Het hele stadion moet een positief gevoel krijgen bij onze eerste thuismatch."

  "We hebben, zoals ik al zei, fantastische momenten gehad in een stadion waar niet elke club graag kwam spelen. Vaak kon geen enkele ploeg hier winnen. Ik hoop dat we die mentaliteit weer krijgen. Dat is ook ons werk."

  "Wij hebben ook gefaald. We moeten het niet steken op 1 of 2 mensen of op de coach. We hebben collectief gefaald en dat moeten we rechttrekken."

  "Ik vind het altijd jammer dat enkele mensen geviseerd worden. En ik hoop dat we nu komaf maken met het verleden en dat we met een positief gevoel naar de volgende match kunnen toeleven."

  Bekijk hier de oproep van Pierre Denier