• home
 • video
 • pas verschenen

  Zes Sjachtjor-spelers keren terug naar hun club

  De Braziliaan Douglas Costa was één van de zes spelers die terugkeerden.

  De zes Zuid-Amerikaanse voetballers die na een wedstrijd in Frankrijk weigerden terug te keren naar Oekraïne, zijn nu toch weer bij hun club Sjachtjor Donjetsk. "Dit is als een verjaardagsgeschenk voor onze coach Mircea Lucescu", reageert clubvoorzitter Sergei Palkin. De Roemeense trainer viert vandaag zijn 69e verjaardag.

  De Brazilianen Douglas Costa, Dentinho, Fred, Ismaily en Alex Teixeira en de Argentijn Facundo Ferreyra weigerden vorige week na een vriendschappelijke wedstrijd in Lyon op het vliegtuig richting Oekraïne te stappen. Daar woedt in het oosten een bloedig conflict tussen het leger en pro-Russische opstandelingen.

  Clubeigenaar Rinat Akhmetov (foto) had zijn spelers vorige week nog gewaarschuwd: "Ik hoop dat de spelers snel terugkeren. Ze mogen de angst niet laten overwinnen, maar moeten hun hoofd volgen. Bovendien hebben ze allemaal een contract en dat moeten ze naleven. Als ze weigeren zich weer bij de club aan te sluiten, zullen zij de rekening gepresenteerd krijgen. Als ze willen vertrekken, moeten ze mogelijk zelf hun contract afkopen en dat gaat over tientallen miljoenen."

  Die dreiging lijkt zijn vruchten te hebben afgeworpen. Vandaag keerden de zes spelers terug naar Donjetsk. Wegens het conflict speelt de club zijn thuismatchen overigens in Lviv, een stad die op meer dan 1.000 km van Donjetsk ligt.