• home
 • video
 • pas verschenen

  West Ham rondt transfer WK-revelatie Valencia af

  Enner Valencia viert zijn goal tegen Honduras.

  West Ham heeft de transfer van Enner Valencia afgerond. De 25-jarige Ecuadoraanse aanvaller speelde zich in de kijker op het WK met drie goals en tekent bij de Engelse eersteklasser een contract voor vijf seizoenen. "Het is een grote stap voor mij, maar ik ben enorm blij om hier te zijn", vertelde Valencia.

  Enner Valencia en West Ham bereikten eerder deze maand al een akkoord, maar het was wachten tot hij zijn werkvergunning beet had. Die werd vandaag met succes verleend en zo mag de Ecuadoraan zich officieel een ploegmaat van Cheikhou Kouyate noemen.

  Valencia werd vooral bekend op het WK in Brazilië toen hij drie keer scoorde in evenveel matchen. "Mijn eerste WK met drie goals was een goede ervaring en ik hoop dat ik de volgende keer samen met het team nog beter kan doen. Het WK heeft me bovendien het vertrouwen gegeven om deze stap te zetten."

  De 25-jarige aanvaller verheugt zich op zijn verblijf in Engeland. "Ik heb al veel gelezen en gehoord over de club. Ik weet dat de fans ontzettend fanatiek zijn en ben West Ham dan ook heel dankbaar dat ze mij deze kans geven." Als het aan Valencia ligt moet de Londense club zich in ieder geval geen zorgen maken over het scorend vermogen. "Ik ben snel en heb al veel doelpunten gemaakt. Dat wil ik blijven doen, want ik weet dat die doelpunten me naar hier hebben gebracht."