• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Gaal: "Heb een gebroken team geërfd"

  Van Gaal heeft nog tweeënhalve week om United klaar te stomen.

  Louis van Gaal probeert in sneltempo Manchester United naar zijn hand te zetten. Volgens de Nederlander erfde hij een "gebroken team" van zijn voorganger David Moyes. Vooral omdat hij teveel spelers heeft voor dezelfde posities. Zijn uitspraak zou slecht nieuws kunnen zijn voor Marouane Fellaini.

  Op een persconferentie liet van Gaal verstaan dat er te weinig evenwicht in zijn selectie zit. "Als je naar de kern kijkt, is er duidelijk kwaliteit. We hebben Wayne Rooney, Robin van Persie, Javier Hernandez en Danny Welbeck", zei Van Gaal.

  "Maar met Juan Mata, Marouane Fellaini en Ander Herrera hebben we ook heel wat spelers die op dezelfde positie kunnen spelen, dat is niet evenwichtig."

  Op de vraag of het makkelijker was geweest om Alex Ferguson op te volgen bij United dan David Moyes, reageerde van Gaal negatief. "Nee, bij Barcelona moest ik Bobby Robson opvolgen het jaar nadat hij drie titels had gewonnen en dat was ook geen probleem. " Van Gaal won in zijn eerste jaar bij Barcelona de Spaanse titel.