• home
 • video
 • pas verschenen

  Uitgeputte Talansky pompt zich op voor de Vuelta

  Andrew Talansky gaat diep om de finish te bereiken in de elfde Tour-rit.

  Andrew Talansky, die opgaf in de Tour, staat op 23 augustus aan de start van de Ronde van Spanje in Jerez de la Frontera. Niet als kopman, wel als luxehelper van Ryder Hesjedal en Dan Martin bij Garmin.

  Andrew Talansky reed de Tour als kopman van Garmin, maar kreeg na verschillende valpartijen af te rekenen met een rugblessure.

  In de elfde etappe stapte de 25-jarige Amerikaan eerst af, maar sprong nadien toch weer op zijn fiets. Ruim een halfuur na dagwinnaar Tony Gallopin druppelde hij binnen. Een dag later gaf Talansky op.

  Intussen zit de winnaar van de Dauphiné weer op zijn trainingsfiets. Over ruim drie weken gaat hij in Spanje aan de slag.

  "Andrew wil er graag bij zijn in de Vuelta om iets terug te doen voor zijn ploegmaats die in het verleden al veel werk voor hem verricht hebben", zegt Garmin-teammanager Jonathan Vaughters aan Cyclingnews. "Onze kopmannen zijn Ryder Hesjedal en Dan Martin."

  Talansky nam ook in 2012 deel aan de Vuelta. Toen eindigde hij op een zevende stek in het eindklassement.

  De lijdensweg van Andrew Talansky in de Tour