• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard: "Willen weg naar de CL inzetten met een zege"

  Luzon en Van Damme bij de persbabbel

  Als Standard zich wil laven aan de vetpotten van de Champions League, moet het zich eerst van Panathinaikos ontdoen en daarna een Europese topploeg kloppen. Coach Guy Luzon wil niet te ver vooruit kijken. "We willen woensdagavond winnen en daarna zien we wel."

  Met Panathinaikos krijgt Standard de Griekse vicekampioen op bezoek. "Het is een ploeg die altijd in de top van de Griekse competitie meedoet. Panathinaikos en Olympiakos zijn steevast de beste clubs", toont Standard-coach Guy Luzon respect op de persbabbel.

  "Panathinaikos heeft veel kwaliteit en ervaring. Het belooft uiteraard een moeilijke match te worden, maar dat zijn ze allemaal in Europa, zelfs in België. Ik zal de best mogelijke ploeg opstellen. Ik vind de Champions League belangrijker dan de eigen competitie, de Europa League is minder van tel."

  Op de eerste speeldag zette Standard Charleroi vlot weg met 3-0. "Ik zal niet veel veranderen aan mijn elftal. Helemaal niets? Dat zal op het wedstrijdblad wel blijken."

  "Mpoku en Ciman horen bij de groep, net als aanwinst Tony Watt als die speelgerechtigd raakt. We wachten daarvoor nog op het antwoord van de UEFA. Hij zal wel sowieso niet starten."

  "Watt heeft kwaliteiten om ons te helpen, we moeten hem gewoon in de goeie richting duwen. Ik bewonder zijn talent en hoe hij speelt. Er komen overigens nog twee spitsen bij."

  Van Damme: "Match leeft bij de groep"

  Kapitein Jelle Van Damme flankeerde zijn coach op de persbabbel en weet dat Standard Europees nog iets recht te zetten heeft na vorig seizoen. Toen raakte het wel in de EL-poules, maar maakte het er niets klaar.

  "Als we daar belanden willen we zeker beter doen. We beginnen alvast met een goed gevoel na de zege tegen Charlero. Ik schat onze kansen op fiftyfifty."

  "Wat ik van Panathinaikos weet? Het speelt in het groen. Nee, het is een ploeg om respect voor te hebben. Ik speelde nog samen met de coach Iannis Anastasiou bij Ajax. Hij staat voor mooi voetbal."

  "We hebben een jonge groep, maar met kwaliteiten en ambitie. De jongeren kunnen voetballen en kunnen alleen nog maar groeien."

  Het veld van Standard ligt er abominabel bij. "Je ziet de "patatten er bijna door schieten"", grapt van Damme. "Maar dat geldt voor beide ploegen en mag geen excuus zijn, het veld komt binnenkort wel in orde."