• home
 • video
 • pas verschenen

  Ronaldinho verlaat Atletico Mineiro en zit zonder club

  Ronaldinho maakte 28 goals in 88 wedstrijden bij Atletico Mineiro.

  De Braziliaanse voetballer Ronaldinho heeft zijn contract bij Atletico Mineiro verbroken. De 34-jarige spelmaker verdween vorige week met de noorderzon. Ronaldinho heeft nog geen nieuwe club, maar geeft woensdag een persconferentie over zijn toekomst.

  Vorige week speelde Ronaldinho nog een wedstrijd in de Zuid-Amerikaanse Supercup. Daarna vroeg hij vrijaf aan zijn club om mee te spelen in de afscheidswedstrijd van Deco, zijn gewezen ploegmaat bij Barcelona. De Braziliaanse voetbalster daagde daar echter nooit op en Atletico Mineira wist niet waar de speler uithing.

  Nu heeft de 34-jarige Braziliaan zijn contract, dat nog tot eind december liep, officieel verbroken. "De directie heeft mij verteld dat het contract is verscheurd", vertelt trainer Levi Culpi.

  Voorlopig zit Ronaldinho zonder club, maar volgens Roberto de Assis, broer en makelaar van Ronaldinho, zal de ex-winnaar van de Gouden Bal nog geen punt zetten achter zijn carrière. Woensdag geeft hij een persconferentie om meer uitleg te geven over zijn toekomst.