• home
 • video
 • pas verschenen

  Racing Genk ontslaat coach Ferrera na één speeldag

  Emilio Ferrera was sinds eind februari aan de slag in Genk.

  De Jupiler Pro League is nog maar net begonnen of de eerste trainer is al weggestuurd. Racing Genk heeft een einde gemaakt aan de samenwerking met Emilio Ferrera. Assistent-coach Pierre Denier neemt zijn taken voorlopig over.

  Racing Genk zette een zielloze prestatie neer op de eerste speeldag van de Jupiler Pro League. Het team verloor vorig weekend met 3-1 op het terrein van KV Mechelen (foto).

  Gisteravond tijdens de voorstelling van twee nieuwe spelers was er al stevige kritiek van sportief directeur Gunther Jacob en Herman Nijs, voorzitter van de sportieve commissie.

  Later op de avond besliste de raad van bestuur tijdens een spoedzitting om een einde te maken aan de samenwerking met Emilio Ferrera. Ferrera (47) volgde eind februari Mario Been op in Genk. In mei kreeg hij nog een contractverlenging van twee jaar.

  Assistent-coach Pierre Denier neemt de taken van Ferrera voorlopig over. Zaterdag komt Cercle Brugge op bezoek in Genk.

  Jacob: "Ferrera slachtoffer van de malaise van vorig jaar"

  Volgens sportief directeur Gunter Jacob is het snelle ontslag vooral te wijten aan de slechte prestaties van Genk vorig jaar. "Bij de Raad van bestuur werd er gevreesd voor eenzelfde scenario. Een kwakkelseizoen zoals het vorige moet vermeden worden."

  "Het snelle ontslag is misschien verrassend, maar wat nog verrassender was, was het spel tegen KV Mechelen. Ik had verwacht wilskracht en mentaliteit te zien bij de spelers om er dit keer wel iets van te maken, maar het werd een echte wanprestatie."

  "Dat is niet alleen de schuld van Ferrera. Hij is bezeten door het vak en heeft veel tijd en energie geïnvesteerd in deze club. Zeker op het einde van vorig seizoen was er beterschap merkbaar. Daarom gaven we hem toen ook een contractverlenging. Daar heb ik nog geen spijt van."

  "Maar we konden niet blind blijven voor de onverklaarbare prestatie tegen Mechelen. Het was geen paniekbeslissing, maar wel een uit vrees voor opnieuw een slecht seizoen."

  "Doordat het ontslag zo snel kwam, hebben we nog niet nagedacht over een opvolger. Na deze heisa beginnen we aan onze zoektocht.'

  KV Mechelen - Racing Genk 3-1

  Doelpunten

  Wedstrijdverslag Sportweekend