• home
 • video
 • pas verschenen

  Ontslag na eerste speeldag: geen unicum

  Officieel stapte Philippe Saint-Jean op "wegens gezondheidsredenen".

  Racing Genk en Emilio Ferrera gaan al na de eerste competitiewedstrijd uit mekaar. Zes jaar geleden vertrok Philippe Saint-Jean na de eerste speeldag bij Bergen. En in 1997 namen Lokeren en Fi Vanhoof snel afscheid van mekaar.

  Philippe Saint-Jean vertrok op 21 augustus 2008 bij Bergen, vier dagen na de 5-0-nederlaag bij AA Gent. Officieel om gezondheidsredenen, officieus omdat de relatie met de spelersgroep verzuurd zou zijn.

  Ook toen was het vroege vertrek geen unicum. In 1997 stapte Fi Vanhoof al na één speeldag op in Lokeren. Na een 3-0-nederlaag op Lierse was er op Daknam een onwerkbare situatie ontstaan.

  In 1995 zette Anderlecht Herbert Neumann snel op straat. De Duitser kreeg de bons na een nederlaag in de heenmatch van de voorronde van de Champions League tegen Ferencvaros. De competitie was toen amper twee speeldagen ver.

  Ook in Portugal

  De laatste keer dat een coach vertrok na de eerste speelronde in de grote Europese competities was in 2011-2012 in Portugal. Vitoria Guimaraes zag Manuel Machado vertrekken na een 1-0-nederlaag tegen FC Porto (op 14 augustus 2011).