• home
 • video
 • pas verschenen

  Nelson Valdez keert terug naar de Bundesliga

  Nelson Valdez (l) maakt de overstap van Olympiakos.

  Eintracht Frankfurt heeft zich versterkt met Nelson Valdez. De Paraguayaanse international komt over van Club Al-Jazira en tekende bij de Duitse eersteklasser een contract van twee seizoenen tot 2016. "Ik keer met grote vreugde terug naar de Bundesliga", aldus Valdez.

  De 30-jarige aanvaller begon zijn carrière in 2002 bij Werder Bremen. Na vier seizoenen versierde hij een transfer naar Borussia Dortmund. De Paraguayaanse international werd al snel een vaste waarde en vond geregeld de weg naar doel. Na mindere avonturen bij Roebin Kazan en Valencia keert Valdez nu (vier jaar later) terug naar de Bundesliga. "Mijn ervaring in veel verschillende landen zal zeker van pas komen. Het eerste doel is mij zo snel mogelijk integreren en mijn positieve ingesteldheid doorgeven aan het team."

  Bij Frankfurt wordt hij herenigd met trainer Thomas Schaaf. De twee kennen elkaar nog van hun periode bij Werder Bremen toen ze in 2004 samen de titel en beker pakten. "Ik ben heel blij om terug met Thomas Schaaf samen te werken, want ik heb enorm veel aan hem te danken."

  Nelson Valdez werd vorig seizoen door Club Al-Jazira uitgeleend aan de Griekse kampioen Olympiakos. In veertien matchen was hij goed voor zes doelpunten.

  De clubs van Nelson Valdez

  • 2002-2006: Werder Bremen (Dui)
  • 2006-2010: Borussia Dortmund (Dui)
  • 2010-2011: Hercules (Spa)
  • 2011-2012: Roebin Kazan (Rus)
  • 2012-2013: Valencia (Spa)
  • 2013: Club Al-Jazira (VAE)
  • 2014: Olympiakos (Gri)
  • 2014-2016: Eintracht Frankfurt (Dui)