• home
 • video
 • pas verschenen

  Liverpool bevestigt transfer van Divock Origi

  Divock Origi poseert met een sjaal van zijn nieuwe club.

  Wat al even in de lucht hing, is nu ook officieel: Divock Origi is nu een speler van Liverpool. De Engelse club laat de Rode Duivel wel nog een jaar rijpen bij Rijsel. "Voor mij is Liverpool een van de grootste clubs ter wereld", zegt Origi.

  De transfer van Divock Origi naar Liverpool hing al een tijdje in de lucht. De Britse tv-zender BBC meldde begin deze maand al dat de Engelse club 12,5 miljoen euro zou betalen voor de jonge aanvaller van Rijsel, maar het nieuws werd pas vandaag bevestigd door Liverpool. Origi mag wel nog een jaartje rijpen bij Rijsel.

  "Ik ben heel, heel blij dat zo'n grote club als Liverpool mij wil. Deze club heeft een rijke geschiedenis, fantastische fans en telt veel geweldige spelers. Voor mij is Liverpool een van de grootste clubs ter wereld. Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van de club", vertelt Origi op de website van Liverpool.

  Ook coach Brandon Rodgers is in zijn nopjes met Origi. "Hij kan een van de grootste talenten ter wereld zijn. We waren hem al voor het WK op het spoor, we zagen hem al bezig als jeugdinternational. Hij heeft alles om een speler van wereldklasse te worden", denkt Rodgers.

  Origi was het afgelopen WK de revelatie bij de Rode Duivels. De 19-jarige aanvaller van Rijsel werd verrassend opgenomen in de selectie voor Brazilië, waar hij met sprekend gemak de geblesseerde Christian Benteke deed vergeten. In de tweede groepsmatch maakte hij tegen Rusland de winning goal en hij verdrong Lukaku uit de basis.