• home
 • video
 • pas verschenen

  Kage: "Vanhaezebrouck had geen tijd voor mij"

  Hervé Kage raakte bij AA Gent op een zijspoor.

  Racing Genk stelde gisteren Hervé Kage voor als nieuwe aanwinst. Kage verliet AA Gent omdat hij er op een zijspoor was geraakt. "De klik was er niet met Vanhaezebrouck. Ik vroeg een gesprek, maar hij had het te druk."

  Kage speelde ruim een jaar bij AA Gent, maar de 25-jarige middenvelder paste niet in de plannen van de nieuwe coach Hein Vanhaezebrouck. "De klik was er niet", vertelde hij in Het Laatste Nieuws.

  "Ik vroeg daarom om een gesprek met hem, maar blijkbaar had Vanhaezebrouck het te druk voor mij. Ik heb het bestuur daarop meteen om een transfer gevraagd. In anderhalf jaar bij Gent werkte ik met drie trainers en nooit zat ik op de bank. Ik denk dus niet dat het probleem bij mij ligt."

  Kage wil zich nu helemaal focussen op Racing Genk. "Gent is een afgesloten hoofdstuk. Ik weet dat Genk in een moeilijke periode zit, maar de kwaliteit is er om bovenin mee te draaien. Het is ook heel leuk om weer met mijn vriend Mboyo te kunnen spelen. Ik hoop dat we samen potten kunnen breken."