• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome: "Ik probeer fit te raken voor de Vuelta"

  Froome herstelt in de Verenigde Staten van zijn polsblessure.

  Chris Froome herstelt nog altijd van zijn valpartijen in de Tour. Tijdens een interview met het Amerikaanse televisiestation NBC sprak hij voor het eerst over zijn mislukte Ronde van Frankrijk en over de toekomst. "Ik hoop snel weer fit te zijn en de Vuelta te kunnen rijden, maar we zullen zien."

  Chris Froome herstelt in Californië in de Verenigde Staten van zijn polsblessure die hij in de Ronde van Frankrijk opliep. "Ik voel me nu al veel beter, maar mijn gebroken pols moet nog herstellen."

  "Dat ik de Tour moest verlaten was natuurlijk een grote teleurstelling na maanden van voorbereidingen. In een fractie van een seconde was alles weg na mijn crash in de vierde rit. In de vijfde rit (de kasseienrit van Ieper naar Arenberg, red.) was het al na een paar kilometer duidelijk dat ik mijn fiets niet kon controleren."

  "Toen al wist ik dat ik niet zou kunnen meestrijden voor de eindzege van de Tour. Mijn pols deed van in het begin van de rit veel pijn en was gezwollen. Nog voor de kasseistroken begonnen, viel ik twee keer."

  Froome volgde de rest van de Tour noodgedwongen op televisie. Zo zag hij Alberto Contador de Tour verlaten en Vincenzo Nibali de eindzege pakken.

  "Nibali verdient zeker de eindzege. Hij was heel sterk en bleef recht in alle moeilijke etappes. Maar de Tour zou zeker anders zijn geweest als Contador en ik er bij waren geweest in de bergen. In de bergritten is Nibali niet echt aangevallen en dat is jammer."

  Ondertussen zit Froome alweer op zijn fiets. Liefst zou de Sky-kopman deelnemen aan de Ronde van Spanje die op 23 augustus begint, maar zeker is dat nog niet.

  "Ik train weer, maar met een polsbeschermer aan. Ik wil zo snel mogelijk fit zijn om de Vuelta te kunnen rijden, maar we zullen zien. Het zou fantastisch zijn om in Spanje een resultaat te kunnen neerzetten, maar er zal sowieso veel concurrentie zijn."