• home
 • video
 • pas verschenen

  Drogba: "Vijf jaar zonder titel is te lang voor Chelsea"

  Didier Drogba keerde na twee jaar terug naar Chelsea.

  Chelsea heeft onlangs verloren zoon Didier Drogba teruggehaald naar het oude nest. De Ivoriaan steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. "Ik ben teruggekomen om prijzen te pakken", zegt de 36-jarige spits, die zijn vertrouwde rugnummer 11 aan Oscar moet laten en nu voor nummer 15 gekozen heeft.

  "Het geeft me een geweldig gevoel om weer terug te zijn. Ik ben gelukkig en kijk ernaar uit om de fans weer te zien. Het was een makkelijke beslissing om terug te keren naar Chelsea. Ik heb zoveel mooie herinneringen aan deze club", vertelt Didier Drogba.

  "Met José Mourinho heb ik een speciale band, dat is geen geheim. Hij zei me dat ik moest terugkomen en ik was het met hem eens. Ook al was ik weg, ik was nog altijd een speler van Chelsea door de acht jaar die ik hier speelde. Met alle respect voor de clubs waar ik de voorbije jaren gespeeld heb, maar zo is het gewoon."

  "Ik wil dit seizoen opnieuw brengen wat de fans van mij gewoon zijn. Ik hoef niet te veranderen. Iedereen kent mijn karakter, mijn houding en mijn ingesteldheid. Ik wil winnen en dat wil ik overbrengen op de rest van het team."

  "Ik ben teruggekomen om prijzen te pakken. Vijf jaar zonder titel is een lange periode. De Premier League-trofee in de lucht steken is een geweldig gevoel. Dat gevoel hebben we al enkele jaren niet meer beleefd. Vijf jaar zonder titel is te lang voor een club als Chelsea."

  "Ik verwacht een lange titelstrijd. De grote clubs zullen tot het einde meestrijden. Het kransje titelpretendenten is groter geworden, dat maakt het alleen maar interessanter."

  "Ik heb de Premier League gemist. Voor mij is het de sterkste competitie ter wereld. De Bundesliga is wel aan een opmars bezig, maar de Premier League is de sterkste competitie van het voorbij decennium. Ik kijk echt uit naar de competitiestart."