• home
 • video
 • pas verschenen

  Benteke: "Wil sterker en beter terugkeren"

  Benteke begint aan zijn derde seizoen bij Aston Villa.

  Hoe zou het nog zijn met Christian Benteke? De spits van de Rode Duivels en Aston Villa scheurde in april zijn achillespees op training met zijn ploeg. Bijna vier maand later werkt hij hard aan zijn terugkeer. En ondanks zijn zware blessure blijven de geruchten over een mogelijk vertrek.

  Op dit moment is Benteke met zijn ploegmaats in de Verenigde Staten waar ze het nieuwe seizoen voorbereiden. Bij Villa verwachten ze de spits pas in oktober weer op het veld en ook zelf wil Benteke zijn terugkeer niet forceren.

  "Toen de dokter zei dat ik zes maanden aan de kant zou staan, was ik daar klaar voor. Ik kon er toch niets aan doen", zegt Benteke op de site van Aston Villa.

  "Het enige dat ik kan doen is hard werken om beter en sterker terug te keren. Op dit moment kan ik nog niet buiten lopen. Ik zit een of twee keer per dag in de fitness."

  "De coach heeft me na mijn blessure drie maanden tijd gegeven om naar België terug te keren om tijd met mijn familie en vrienden door te brengen en daar te herstellen. De steun van de Villa-fans en mijn Belgische fans was heel belangrijk voor mij."

  Omringd door familie en vrienden moest Benteke wel het WK missen. "De eerste match tegen Algerije was moeilijk om naar te kijken, maar na de match stond ik net als heel België achter de ploeg. Het moeilijkste van allemaal was dat ik moest missen wat ik zo graag doe: voetballen. Het ging niet alleen over het WK. Als je een kind een bal geeft is het blij, voor mij is dat gevoel nooit veranderd."

  "Interesse van andere clubs is leuk, maar betekent niets"

  In twee seizoenen in de Premier League speelde Benteke zich in de kijker met 34 doelpunten. Dat wekte de interesse van verschillende clubs en die is volgens de Engelse media ondanks zijn blessure nog niet gaan liggen.

  "Geruchten zijn maar geruchten", reageert Benteke. "Wat ik moet doen, is terugkomen om goed te spelen voor Aston Villa. Als een club geïnteresseerd is in mij moeten ze met de club spreken. Het is leuk om te horen dat andere clubs me volgen, maar het betekent niets."