• home
 • video
 • pas verschenen

  Adoptievader van Carlos Tevez even ontvoerd

  Carlos Tevez kan opgelucht in Italië blijven.

  Juventus-spits Carlos Tevez heeft dinsdag enkele bange uren beleefd. Tevez' adoptievader werd ontvoerd in Argentinië, maar na het betalen van losgeld is hij intussen wel weer vrijgelaten. "Mijn vader is veilig en wel en dat is het enige dat telt", liet Tevez al weten.

  Segundo Tevez werd dinsdagochtend gekidnapt in Moron, een buitenwijk van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, waar de familie van Tevez woont. De auto van Tevez' adoptievader werd leeg teruggevonden.

  Segundo Tevez zou het slachtoffer geworden zijn van een gewone carjacking, maar zijn overvallers besloten hem te ontvoeren zodra ze begrepen dat ze met de adoptievader van de Juventus-spits te maken hadden. "We bewonderen uw zoon, maar we moeten dit doen om aan werk te komen", zouden de ontvoerders hebben verteld aan hun slachtoffer. 

  Volgens Segundo Tevez werd naar zijn familie gebeld om losgeld te eisen. Argentijnse media menen te weten dat de familie zo'n 50.000 dollar betaalde om Segundo Tevez vrij te krijgen.

  Carlos Tevez zelf stond naar verluidt op het punt om het vliegtuig naar zijn vaderland te nemen, toen hij het nieuws kreeg dat zijn adoptievader veilig en wel was teruggevonden. "Hij zal nu de vlucht naar Buenos Aires niet meer nemen. Carlos blijft in Italië", zegt de advocaat van de familie.

  "Ik bedank iedereen voor zijn steun", schreef Tevez ondertussen op Twitter. "Ik kan jullie vertellen dat mijn vader veilig en wel is en dat is het enige dat telt. Ik bedank ook de anti-ontvoeringseenheden in Argentinië."