• home
 • video
 • pas verschenen

  Genk haalt Kage weg bij AA Gent

  "Okri" krijgt het nummer 49, Kage nummer 11.

  Racing Genk heeft maandag twee nieuwe spelers voorgesteld. Hervé Kage komt over van AA Gent, de Georgiër Tornike Okriasjvili is een middenvelder van Sjachtjor Donjetsk.

  Kage speelde ruim een jaar bij AA Gent. De 25-jarige Belg van Congolese afkomst voetbalde daarvoor onder andere bij Charleroi en de jeugd van Anderlecht. De creatieve middenvelder paste niet in de plannen van de nieuwe AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck.

  Ook Okriasjvili komt het Genkse middenveld versterken. De 22-jarige Georgiër heeft 13 caps voor de nationale ploeg en was eigendom van Sjachtjor Donjetsk. Maar "Okri" werd de voorbije drie seizoenen uitgeleend door de Oekraïense topclub.

  Beide versterkingen tekenden een contract voor drie jaar met een optie op twee bijkomende seizoenen en zouden komend weekend al speelgerechtigd zijn.