• home
 • video
 • pas verschenen

  Sven Nys verovert vierde Belgische titel mountainbike

  Er komt voorlopig geen sleet op Sven Nys.

  Sven Nys heeft het BK mountainbike weer helemaal naar zijn hand gezet. De 38-jarige titelverdediger maakte er in Ottignies een lange solo van en veroverde zijn vierde Belgische titel. Kevin Van Hoovels werd tweede, het brons was voor Robby De Bock. "Eén demarrage was genoeg vandaag", zegt Nys.

  Kevin Van Hoovels nam de eerste ronde van het BK nog voor zijn rekening, maar vanaf de tweede nam Sven Nys het commando in Ottignies. "Bij mijn eerste demarrage kon ik meteen een kloof van meer dan een minuut slaan. Ik wist dat het moeilijk zou worden voor de anderen om dat nog te dichten als ik mijn tempo kon aanhouden", zegt Nys.

  Helemaal zonder moeite ging het nu ook weer niet voor Nys. "Ik had niet mijn beste dag. Dat lag niet aan de conditie, maar aan het speciale weer. Het was heel drukkend en er was heel veel luchtvochtigheid."

  "Ik had schrik om de laatste ronde nog serieus stil te vallen en daarom heb ik meteen geprobeerd om een zo groot mogelijke voorsprong bijeen te fietsen, zodat ik het kon houden tot de finish als in de problemen kwam. Maar uiteindelijk is het heel goed meegevallen. Een demarrage was genoeg vandaag."

  Nys kan terugblikken op een geslaagde zomer. "Ik heb iedere zomer enkele doelen en het is heel goed voor de motivatie als ik die haal. Het was een mooie zomer met mijn Belgische titel, de vijfde plaats op het EK en enkele goede resultaten in de wereldbeker. Ik ben heel blij dat ik volgend jaar in mijn laatste jaar mountainbike in de Belgische kampioenentrui mag rijden."

  Vanaf nu verlegt Nys de focus weer op het crossseizoen. "Alles staat nu in het teken van de wedstrijd in Las Vegas op 10 september. Die wil ik ook naar mijn hand zetten, maar ik heb nog een paar weken."