• home
 • video
 • pas verschenen

  Rosberg juicht voor eigen publiek, Hamilton van 20 naar 3

  Nico Rosberg legt een foutloze race af in Hockenheim.

  De Duitse WK-leider Nico Rosberg heeft de Grote Prijs in eigen land gewonnen. Mercedes-ploegmaat Lewis Hamilton finishte na een inhaalrace op het podium. Valtteri Bottas nestelde zich met zijn Williams tussen de twee Zilverpijlen op de Hockenheimring. Na tien races telt Rosberg nu 14 punten meer dan Hamilton in de WK-stand.

  Voor Nico Rosberg leek de Grote Prijs van Duitsland een wandeling in het park. Hij reed van start tot finish onbedreigd aan de leiding in zijn thuisrace en boekte zijn vierde overwinning van het seizoen.

  Achter hem was Felipe Massa net als op Silverstone de pineut van de dag. De ervaren Braziliaan kreeg een tik van McLaren-rookie Kevin Magnussen en sloeg over de kop (foto). De Grand Prix van Duitsland had nog geen ronde geduurd voor Massa.

  Na drie rondjes achter de safetycar stoof Lewis Hamilton bijna het hele wagenpark voorbij. De Brit was vanaf de 20e plaats gestart wegens een crash in de kwalificaties en een nieuwe versnellingsbak. Een halve wedstrijd later lag Hamilton op de tweede positie met zijn pijlsnelle Mercedes.

  Een kleine aanrijding met Jenson Button kostte Hamilton drie plaatsen. De Brit kwam snel weer opzetten. De Fin Valtteri Bottas (Williams) - op vier versleten banden - hield hem nog net van de tweede plaats.

  Hamilton: "Had er veel plezier in"

  • Nico Rosberg heeft voor het eerst in eigen land gewonnen. "Een fantastisch gevoel om thuis te winnen. Dit is een erg speciale dag voor mij", reageert de Duitser, die nog maar de eerste keer op het podium stond in zijn thuisrace.
  • Vallteri Bottas stond voor de derde keer (op een rij) dit seizoen in de top 3, voor Williams het 300e podium in de Formule 1. "Ik ben zeer blij om weer op het podium te eindigen", vertelt de Fin. "Ik bedank graag alle fans. Ik heb veel Finse vlaggen gezien."
  • Lewis Hamilton sprak zijn vechtlust aan op de Hockenheimring. "Ik had er veel plezier in", zegt hij. "Het was een hele opgave om door het hele pak te wringen en ben dan ook erg blij dat ik hier punten sprokkel."

  Nico Rosberg verstevigt zijn leidersplaats in de stand tot 190 punten, voor nummer twee Hamilton (176). Red Bull-rijder Daniel Ricciardo (106) blijft derde.