• home
 • video
 • pas verschenen

  Gourcuff vervangt Halilhodzic bij Algerije

  Gourcuff was al jarenlang coach van de Franse eersteklasser Lorient.

  Christian Gourcuff is de nieuwe bondscoach van Algerije, het land waarvan België zijn openingsmatch op het WK nipt won. De Fransman vervangt Vahid Halilhodzic, die het Afrikaanse land naar de achtste finales op het WK in Brazilië loodste.

  De vorige bondscoach Halilhodzic kondigde na de uitschakeling op het WK aan dat hij de nationale ploeg zou verlaten. De Algerijnse fans gingen daar niet mee akkoord en probeerden de Bosniër aan boord te houden met een petitie.

  Vergeefse moeite, want de Algerijnse bond heeft zondag Christian Gourcuff voorgesteld als opvolger van Halilhodzic. Gourcuff was al bijna zijn hele carrière trainer van de Franse eersteklasser Lorient: enkele korte pauzes niet meegerekend was de Fransman er al 23 jaar coach.

  Gourcuff moet van de bond bepaalde doelen halen op de komende edities van de Afrika Cup in 2015 en 2017 en op het WK 2018 in Rusland. Het contract van de 59-jarige Fransman gaat in op 1 augustus.

  Christian Gourcuff is niet meteen de grootste naam in het internationale voetbal. De naam Yoann Gourcuff (foto) doet waarschijnlijk eerder een belletje rinkelen. Lyon-speler Yoann is de zoon van Christian.