• home
 • video
 • pas verschenen

  Golfer McIlroy wint Britse Open en maakt zijn pa rijk

  Rory McIlroy wint zijn derde Major.

  De Noord-Ier Rory McIlroy (25) heeft met overmacht de Britse Open golf gewonnen, dat is een van de vier belangrijkste golftoernooien van het jaar. Zijn pa vierde mee, want die had deze zege 10 jaar geleden al voorspeld en een gokje aan gewaagd.

  Rory McIlroy had de eerste dagen van de Britse Open in de buurt van Liverpool gedomineerd. Hij had een kloof van 6 slagen op zijn eerste achtervolger.

  Maar op de slotdag was McIlroy iets minder op dreef. De Amerikaan Rickie Fowler en de Spanjaard Sergio Garcia kwamen hem zowaar nog bedreigen.

  Maar McIlroy weerstond uiteindelijk toch aan de druk en won zijn derde Major-toernooi. Enkel legendes Jack Nicklaus en Tiger Woods konden ook voor hun 25e al 3 van de belangrijkste golftoernooien op hun palmares zetten.

  Ook de pa van McIlroy zal heel hard geglunderd hebben. Toen zijn zoon 15 was geloofde die al heel hard in zijn zoon en plaatste hij met 3 vrienden een weddenschap. Ze zetten samen 400 pond in op een zege van Rory voor zijn 26e op de British Open. Tegen 500-1 levert dat gokje nu 200.000 pond op.
   

  Uitslag Britse Open:

  1. Rory McIlroy (NIe) -17
  2. Sergio Garcia (Spa) -15
  2. Rickie Fowler (VS) -15
  4. Jim Furyk (VS) -13
  5. Marc Leishman (Aus) -12
  5. Adam Scott (Aus) -12

  Opvallend: McIlroy verbrak recent de verloving met de Deense tennisster Caroline Wozniacki. De breuk deed hen blijkbaar beiden deugd, want zij won net vandaag in Istanbul haar eerste toernooi van het jaar.