• home
 • video
 • pas verschenen

  Contador: "Ik kan mijn been nog niet bewegen"

  Contador: "Moeilijk om naar de Tour te kijken"

  Alberto Contador was gisteren te gast bij de Spaanse tv. De Spaanse Tour-pretendent, die met een scheenbeenbreuk uitviel, herstelt niet zoals gehoopt. "Elke dag dat ik niet op de fiets zit, betekent een vertraging." De hoop om de Vuelta te halen vermindert met de dag.

  Maandag viel Contador in de afdaling van Le Petit Ballon. Een race tegen de klok begon om op 23 augustus aan de start van de Ronde van Spanje te staan. "Maar we hebben nog niet veel vooruitgang geboekt", klonk het.

  "We werken nu aan de ontsteking. We proberen die zoveel mogelijk weg te werken. Wat de inwendige blessure betreft: ik heb twee diepe wonden in mijn been als gevolg van de val."

  "Ik kan mijn been nog helemaal niet bewegen. Dat hindert me meer dan mijn scheenbeenbreuk. Hopelijk verbetert het snel en kan ik weer beginnen te bewegen met mijn been."

  "Want elke dag dat ik niet op de fiets zit en mijn been kan bewegen, betekent een vertraging."

  Contador gaf nog mee dat hij het moeilijk heeft om naar de Tour te kijken, nu hij er zelf zijn kansen niet meer kan verdedigen. "Ik had me goed voorbereid, zat in een goeie vorm, had een geweldig team rond mij en was blij met de situatie. Wij zaten nog fris, Astana begon de vermoeidheid te voelen... Maar dat is wielrennen."