• home
 • video
 • pas verschenen

  "Braziliaanse voetbalbond stelt dinsdag Dunga voor"

  Dunga ging kijken naar de WK-finale tussen Duitsland en Argentinië.

  Volgens de Braziliaanse media wordt Carlos Dunga (50) dinsdag voorgesteld als nieuwe bondscoach van Brazilië. Dunga was al Braziliaans bondscoach van 2006 tot 2010.

  Dinsdag om 16u Belgische tijd heeft de Braziliaanse voetbalbond een persconferentie gepland in Rio de Janeiro. De Braziliaanse media melden dat Carlos Dunga zal voorgesteld worden als nieuwe bondscoach van de Seleçao.

  De positie van Luiz Felipe Scolari stond zwaar onder druk na een tegenvallend WK. Een halve finale in eigen land was niet voldoende en vooral de 1-7-pandoering tegen Duitsland deed de woede oplaaien. Scolari hield uiteindelijk de eer aan zichzelf en besliste zijn aflopend contract niet te verlengen.

  Na een korte periode van overleg zou de naam van Dunga dus uit de bus gekomen zijn. De Braziliaan was al bondscoach van 2006 tot 2010 en vertrok nadat Brazilië gewipt werd door Nederland in de kwartfinales van het WK in Zuid-Afrika. Dunga speelde zelf 96 interlands voor Brazilië van 1982 tot 1998.