• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Gaal tegen Vermijl: "Je zal geen minuut spelen"

  Genk en Anderlecht toonden afgelopen seizoen al interesse.

  De eerste kennismaking van Marnick Vermijl met Louis Van Gaal was niet bepaald aangenaam. De jonge Belg van Manchester United mocht niet mee op stage in de VS en is nu op zoek naar een andere club.

  Vermijl (22) vertoeft al sinds 2010 in Manchester, maar bij de eerste ploeg kreeg de rechtsback voorlopig nog geen speelminuten. De belofte-international kende vorig seizoen een goede huurperiode bij NEC in Nederland en hoopte dus op meer in Manchester.

  Maar de nieuwe trainer Louis van Gaal drukte die hoop meteen de kop in. Manchester United landde vrijdag in Los Angeles voor zijn Amerikaanse tournee zonder Vermijl.

  "Een grote ontgoocheling", zegt Vermijl in de Mediahuis-kranten. "Onder de vorige coach, David Moyes, was afgesproken dat ik wel mee mocht."

  "Van Gaal nam me donderdag apart. Hij zei dat hij een beperkte groep zou meenemen naar de VS, twee spelers per positie. In mijn geval zijn dat Rafael en Chris Smalling op de rechtsachter. "Ik zou je kunnen meenemen, maar dan ga je toch geen minuut spelen", zei Van Gaal. Ik had me mijn eerste confrontatie met Van Gaal anders voorgesteld."

  "Wil absoluut spelen na goed seizoen bij NEC"

  Vermijl onderhoudt zijn conditie bij de beloften terwijl zijn zaakwaarnemer Nico Vaesen een nieuwe club zoekt. "Van Gaal zei dat ik keihard moest blijven werken, dat in het voetbal alles heel snel kan veranderen. Maar na mijn goed seizoen bij NEC wil ik absoluut spelen."

  Afgelopen seizoen toonden Racing Genk en Anderlecht nog interesse. Laurens Vermijl, de jongere broer van Marnick, tekende eerder al een contract bij Genk.