• home
 • video
 • pas verschenen

  Valverde: "Pinot heeft mijn derailleur kapot gemaakt"

  Valverde: "Ik ben niet gekraakt."

  Alejandro Valverde heeft op de slotklim naar Risoul terrein moeten prijsgeven op zijn dichtste concurrenten. De tweede plaats van de Spanjaard in het klassement komt zo in gevaar. "Ik ben niet gekraakt. Ik had een probleem met Pinot."

  "Pinot heeft mijn derailleur kapot gemaakt", reageert de kopman van Movistar. "Hij reed tegen mijn wiel en ik kon niet meer schakelen. Dan moest ik teveel kracht zetten. Dit is echt jammer."

  "Het ging goed tot drie kilometer voor het einde", vertelt teammanager Eusebio Unzue. "Maar hij werd uit het evenwicht gebracht en verloor enkele meters. Dan slaat de vermoeidheid uiteraard toe."

  Alejandro Valverde pakte uiteindelijk nog de tiende plaats, maar ziet Romain Bardet en Thibaut Pinot dichterbij sluipen in het klassement. "Gelukkig staat hij nog steeds op het podium, maar er staan wel vijf renners bij elkaar met hetzelfde niveau. Ik hoop dat het de volgende dagen weer beter gaat", zegt Unzue.

  "Nibali heeft getoond dat hij de sterkste is. Enkel een slechte dag of een ongeluk kunnen hem nog van de eindzege houden. Maar opgelet in de Pyreneeën voor de warmte."