• home
 • video
 • pas verschenen

  Rosberg snelt naar de pole in eigen land

  Nico Rosberg pakte de pole op Hockenheim.

  Nico Rosberg start zondag vanaf de pole in de GP F1 van Duitsland. De WK-leider was op het circuit van Hockenheim de snelste in de kwalificaties. Lewis Hamilton, Rosbergs ploegmaat bij Mercedes, parkeerde zijn bolide in de bandenmuur. Wereldkampioen Sebastian Vettel start vanaf de derde lijn.

  Lewis Hamilton zorgde voor de spectaculairste beelden op Hockenheim. De Brit had in de eerste kwalificatiesessie net voor een bocht een probleem met zijn remmen en schoof aan hoge snelheid van het circuit de bandenmuur in. Hij kon op eigen kracht zijn Mercedes verlaten.

  Zo lag de weg open voor Nico Rosberg, die zijn vijfde pole van het seizoen veroverde. De Duitser krijgt Williams-rijder Valtteri Bottas naast zich op de eerste rij. Op de tweede rij starten Felipe Massa (Williams) en Kevin Magnussen (McLaren).

  Regerend wereldkampioen Sebastian Vettel moest vrede nemen met de zesde tijd en start zondag vanaf de derde rij. Vorig seizoen was de Duitser nog de beste op Hockenheim.