• home
 • video
 • pas verschenen

  Ploegarts: "Van den Broeck heeft misschien een virus"

  Mathieu: "Er moet gewoon iets schelen."

  Een ontgoochelde Jurgen Van den Broeck had aan de streep geen verklaring voor zijn instorting op de slotklim naar Risoul. "Ik had geen kracht en weet niet hoe het komt." Ploegarts Jan Mathieu kent de mogelijke oorzaak. "Misschien sluimert er een virus in zijn lijf."

  "Jurgen vertelde me dat zijn vriendin al van voor de Tour een bacteriële infectie heeft op de longen", zegt Mathieu. "Misschien sluimert dat ook wel in zijn lijf. Ik houd dat al in mijn achterhoofd sinds de kasseienetappe naar Arenberg."

  "We gaan nu een bloedonderzoek doen om na te gaan of dat de oorzaak is. Ik heb al vaker in mijn praktijk renners gezien die zo'n mycoplasma hebben."

  "De symptomen zijn gelijkaardig als die van Jurgen: ze kunnen niet meer diep gaan. Antibiotica en rusten zijn dan de enige oplossing."

  Mathieu overlegde ook al met de kinesist van Lotto-Belisol. "Een andere mogelijk oorzaak is dat er misschien iets geblokkeerd zit in zijn lichaam door die valpartijen en hij daarom geen kracht heeft."

  "Jurgen is in ideale conditie aan de start in Groot-Brittannië verschenen. Er moet gewoon iets schelen. We gaan nu de verklaring zoeken", besluit Mathieu.