• home
 • video
 • pas verschenen

  Pletikosa neemt afscheid van nationale ploeg

  Stipe Pletikosa heeft zijn laatste interland gespeeld.

  Stipe Pletikosa stopt als doelman van de Kroatische nationale ploeg. De 35-jarige keeper wil plaatsmaken voor de jeugd. "Mijn besluit stond al voor het WK vast", zegt Pletikosa.

  Stipe Pletikosa was jarenlang de vaste nummer 1 bij Kroatie. De huidige doelman van de Russische eersteklasser Rostov verdedigde sinds 1999 114 keer het Kroatische doel. Hij nam ook drie keer deel aan het WK (2002, 2006 en 2014).

  Ook tijdens het voorbije WK keepte hij in de drie groepswedstrijden van Kroatië, dat de eerste ronde niet overleefde. "Mijn besluit om afscheid te nemen van de nationale ploeg stond al vast voordat ik naar Brazilië afreisde. De tijd van de jonge spelers is nu aangebroken", zegt de 35-jarige doelman.

  Wellicht wordt Danijel Subasic nu de nummer 1 van Kroatië. De 29-jarige doelman van Monaco was op het WK de doublure van Pletikosa.