• home
 • video
 • pas verschenen

  Mitrovic: "Spelen met Suarez is magisch"

  "Ik wil meer doelpunten maken en assists geven. Beslissender zijn."

  Zondag start het nieuwe seizoen van Anderlecht met de Supercup tegen Lokeren. "Als het moet, jaag ik er dit seizoen honderd binnen", blikt Aleksandar Mitrovic vooruit. De Serviër is ook dolenthousiast over spitsbroeder Matias Suarez en belooft dat hij zich voortaan koest zal houden als hij wordt uitgedaagd.

  De eerste geluiden rond Mitrovic waren niet meteen veelbelovend. De Serviër kwam met overtollige kilo's terug uit vakantie en in een oefenduel tegen derdeklasser FC Luik maakte hij met een gemiste elfmeter het penaltyspook weer wakker.

  "Ik had al twee jaar geen vakantie gehad en had even nood aan rust", reageert Mitrovic op het verhaal van zijn overgewicht. "Als ik enkele dagen niet sport, kom ik meteen aan. Ik heb misschien iets te veel van moeders kookkunsten genoten. De trainer had daar begrip voor en heeft mij uiteindelijk niet gestraft."

  De Serviër staat ondertussen weer scherp en wil komend seizoen knallen bij Anderlecht. "Ik wil nog meer doelpunten maken en assists geven komend seizoen. Ik moet beslissend zijn. Hoeveel doelpunten ik wil maken? Als het moet, jaag ik er dit seizoen honderd binnen."

  Mitrovic is laaiend enthousiast over de samenwerking met Matias Suarez, die eindelijk weer fit is. "Suarez is zonder twijfel de beste voetballer met wie ik al op een veld stond", zegt de 19-jarige spits. "Hij is een soort tovenaar. Met hem spelen is gewoon magisch."

  "Het is ook belangrijk dat we met het hele team als een blok spelen. Ik zal ook mijn defensief werk moeten opknappen. Als dat ons op het einde van het seizoen de titel en de beker oplevert, doe ik dat met plezier."

  "Björn Engels? Over die clown zeg ik niets meer"

  Mitrovic wil dus ontploffen, maar dat mag hij dan niet te letterlijk nemen. Vorig seizoen kookte het potje van de Serviër enkele keren over. Zo was er een kopstootincidentje met Björn Engels van Club Brugge.

  "Over die clown wil ik het niet meer hebben. Maar zo'n situatie zal mij niet snel meer overkomen. Ik ben volwassener geworden en zal geen domme rode kaarten meer pakken als een verdediger mij uitdaagt. Ik zal dan gewoon de andere kant uitkijken."

  "De druk bij Anderlecht is wel enorm", zegt Mitrovic. "Zelfs in Servië werd ik niet met zoveel druk opgezadeld. Maar ik ben de aandacht van de fans en de media ondertussen gewend."

  "Ik wil vooral nog evolueren als voetballer. Ik moet nog werken aan mijn snelheid en mijn traptechniek. Let op mijn woorden: ik kan nog veel beter."