• home
 • video
 • pas verschenen

  Mathijssen moet weg bij Griekse tweedeklasser

  Mathijssen had het naar zijn zin in Griekenland.

  Jacky Mathijssen is niet langer de trainer van de Griekse tweedeklasser Fostiras. De Limburger moet er vertrekken om budgettaire redenen. "Ik had al enkele andere aanbiedingen afgeslagen", reageert hij in de kranten van Het Mediahuis.

  Mathijssen had het naar zijn zin in Griekenland. Hij kon er naar eigen zeggen "herbronnen om zo nieuwe ideeën op te doen om later te gebruiken" (zie "Lees ook").

  Maar Mathijssen moet nu opkrassen bij tweedeklasser Fostiras. "Om budgettaire redenen", zegt voorzitter Carlo Vandekerkhof. "Vorig jaar heb ik Jacky in dit avontuur gesleept. Dat eerste seizoen is uitzonderlijk goed verlopen. Maar tot nu toe heb ik onvoldoende financiële garanties dat we zo kunnen voortgaan."

  Mathijssen is uiteraard teleurgesteld en heeft zijn spullen al opgehaald in Athene. "Zes weken geleden zag het ernaar uit dat er wel een budget zou zijn om door te gaan", zegt de ex-trainer van onder andere Lokeren, Club Brugge en Beerschot.

  "Daardoor ben ik op een aantal andere zaken niet ingegaan. Dat is niet leuk, maar we zien wel wat de toekomst brengt."