• home
 • video
 • pas verschenen

  Koulibaly: "Titel pakken met Napoli is mijn droom"

  Kalidou Koulibaly poseert met het shirt van zijn nieuwe ploeg.

  Kalidou Koulibaly versierde deze zomer een droomtransfer van Racing Genk naar de Italiaanse topclub Napoli. Bij de club van Rode Duivel Dries Mertens werd hij zaterdag voorgesteld aan de pers. "Ik heb geen seconde getwijfeld om naar hier te komen", zegt de Fransman.

  "Ik had verschillende aanbiedingen van andere clubs, maar toen (Napoli-coach, red) Rafa Benitez me belde, kon ik niet neen zeggen. Ik ben klaar om van hem te leren, ik leg mijn lot in zijn handen", zegt Kalidou Koulibaly.

  "In Italië lopen er veel slimme en sterke aanvallers rond, maar ik ga mijn manier van spelen niet veranderen. Ik wil met mijn lengte iets bijbrengen aan het team. Dat Italië bekend staat om zijn tactisch sterke verdedigers heeft ook meegespeeld in mijn keuze voor Napoli."

  "Ik kijk ernaar uit om samen te spelen met Gonzalo Higuain. Hij is de gevaarlijkste spits in de Serie A. Ik hoop dat ik van hem ook veel kan opsteken. Ik kan het goed vinden met iedereen in de ploeg en zeker met mijn kamergenoot Jorginho."

  "Ik heb geen seconde getwijfeld toen ik de kans kreeg om naar hier te komen. De eerste contacten met Benitez dateren van januari, maar pas in mei raakte alles rond. Ik wil de trainer graag terugbetalen voor het vertrouwen dat ik van hem krijg. Het is mijn droom om met Napoli de titel te pakken."