• home
 • video
 • pas verschenen

  Jonge spits Morata ruilt Real Madrid voor Juventus

  Alvaro Morata viert een doelpunt in het shirt van Real.

  Juventus heeft de jonge aanvaller Alvaro Morata losgeweekt bij Real Madrid. Voor de 21-jarige Spanjaard ligt in Turijn een contract voor vier seizoenen klaar. "Ik ben heel gelukkig om hier te zijn", zegt Morata.

  Alvaro Morato is een Spaanse belofte-international, die het van in de jeugd van Real Madrid schopte tot het eerste elftal. Een vaste basisplaats claimen zat er voor de 21-jarige aanvaller nog niet in. Vorig seizoen stond hij slechts drie keer in de basis. In 23 matchen trof hij acht keer raak.

  Toch heeft hij al genoeg laten zien om Juventus te overtuigen van zijn potentieel. Morata legt vandaag zijn medische testen af bij de Italiaanse kampioen, waarna hij zijn handtekening zal zetten dat hem voor vier seizoenen aan de Oude Dame bindt.

  Volgens de Italiaanse media zal Juventus zo'n 18 miljoen euro overschrijven op de bankrekening van Real Madrid. De Koninklijke zou Morata in de volgende twee seizoenen wel kunnen terugkopen voor een slordige 35 miljoen euro.

  "Ik ben heel gelukkig om hier te zijn. Ik kan niet wachten om aan mijn nieuwe avontuur te beginnen", sprak Morata vrijdagavond bij zijn aankomst in Turijn.