• home
 • video
 • pas verschenen

  Het toiletbezoek van Démare vs. de handenstand van Froome

  Froome: "Op bezoek in de anti-zwaartekrachtkamer."

  De loodzware 14e etappe van de Tour leverde weer enkele opvallende beelden op. Zo veroorzaakte het toiletbezoek van Démare een déjà vu bij Vive le Vélo, pakt Sagan weer uit met een wheelie en hangt Froome de acrobaat uit met een handenstand

  Het toiletbezoek van Démare

  Een opvallend beeld op de beklimming van de Lautaret. Arnaud Démare, de Fransman van FdJ, reed even weg uit het peloton voor een dringend toiletbezoek. Vive le Vélo graaide even in de archieven en haalde gelijkaardige beelden naar boven. En niet enkel een wielrenner kampt tijdens een wedstrijd met deze problemen zo blijkt...

  Greipel voor en na de zware Alpenrit

  "Als je geen klimmer bent, zie je er zo uit", stuurde spurtbom André Greipel de wereld in via Twitter. Zijn gezicht laat vermoeden dat de beklimmingen stevige kuitenbijters waren.

  De handenstand van Froome

  Chris Froome moest in de vijfde etappe de Tour verlaten met onder andere een breuk in de linkerpols. Maar daar lijkt de Britse renner van Sky blijkbaar weinig last van te ondervinden. "Op bezoek in de anti-zwaartekrachtkamer", schrijft hij bij zijn acrobatische foto.

  De 'ontelbaarste' wheelie van Sagan

  Verschillende renners konden zich met moeite over de finish slepen op de top van de Montée Risoul, maar Peter Sagan had minder diep in de energievoorraad moeten tasten. In de laatste rechte lijn pakte hij nog eens uit met een wheelie terwijl hij het publiek groette.

  Irizar: "Stuyven wordt een van de grootsten in de klassiekers"

  Jasper Stuyven oogst lof bij zijn team Trek Factory Racing. Zijn ploegmaat Markel Irizar ziet de jongeling zelfs een van de grootste renners worden in de klassiekers. "Hij is in staat om Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen te winnen", zegt de Spanjaard. "Hij kan de leider worden van onze ploeg."