• home
 • video
 • pas verschenen

  Fuglsang: "Geen fout Van den Broeck, gewoon pech"

  Jakob Fuglsang is flink gehavend na zijn val over VdB's drinkbus.

  Jakob Fuglsang, de Deen van Astana, viel gisteren over een drinkbus die uit de houder van Jurgen Van den Broeck denderde. Fuglsang reageerde eerst heftig en verwijtend, maar is daags nadien gekalmeerd: "Het was pech." Van den Broeck excuseerde zich gisteren alvast publiek via Twitter "om verhalen te vermijden".

  Van den Broeck had gisteren al uitgebreid zijn excuses aangeboden op Twitter en hij deed vanmiddag nog eens zijn verhaal bij Sporza.

  "Op de top van de Col de Palaquit nam ik een drinkbrus aan en stak die weg. Maar blijkbaar zat ze niet goed in mijn houder. Toen ik door een kleine put reed, sprong ze eruit. Ik kon ze net niet meer grijpen."

  "Péraud kwam zeggen dat Fuglsang gevallen was. Porte kwam meteen uitleggen dat het mijn schuld niet was. Hij zag ze ook vliegen en zag dat ik er niet meer bij kon."

  "Maar ik begrijp wel dat als Fuglsang valt en die bidon ziet, hij denkt dat die weggegooid is. En dan begrijp ik zijn reactie. Ik heb hem gisteren al ge-sms't en hem gezegd dat ik er niks kon aan doen. Met die hitte ga je ook geen volle bidon weggooien."

  De Belg van Lotto-Belisol probeerde vandaag ook voor de koers Fuglsang te spreken. "Want ik vind het jammer wat gebeurd is. Ik wil niemand laten vallen. Ik heb zelf vorig jaar een verschrikkelijke val gemaakt. En dat wens je niemand toe."

  Van den Broeck twitterde gisterenavond nog publieke excuses. "Ik vond dat nodig. Want met al die misverstanden ontstaan er verhalen. En dan kun je beter zeggen wat er gebeurd is."

  Fuglsang: "Contador waarschuwde me niet voor Van den Broeck"

  Fuglsang verscheen met heel wat ingepakte ledematen aan de start vandaag. "Ik had niet de beste nacht. Maar al bij al heb ik geluk gehad. En zie ik het optimistisch tegemoet voor de rest van de Tour."

  De ploegmaat van Nibali slikte zijn harde woorden van gisteren in. "Ik was blij met de sms die Jurgen me gisteren stuurde. Hij excuseerde zich en deed zijn drinkbusverhaal. Het was gewoon pech en de bidon raakte mij."

  De Deen zei gisteren dat Contador hem had gewaarschuwd voor Van den Broeck. "Dat deed hij niet", nam hij die uitspraak terug. "Contador wou Jurgen passeren in de afdaling waar hij crashte. Daar ging het om. En gisteren in het heetst van de strijd was ik gewoon heel erg pissed."