• home
 • video
 • pas verschenen

  "Löw blijft Duits bondscoach tot EK 2016"

  Löw leidde Duitsland in Brazilië naar een vierde wereldtitel.

  Joachim Löw zal dan toch Duits bondscoach blijven tot en met het EK 2016. Dat verklaarde Wolfgang Niersbach, de voorzitter van de Duitse voetbalbond, zaterdag op televisiezender ARD. Löw had na de WK-finale nog laten weten toe te zijn aan rust.

  "Ik heb nood aan rust en kalmte. Over mijn toekomst zullen we later wel onderhandelen", zei bondscoach Löw na de gewonnen WK-finale van Duitsland.

  "Bepaalde zaken zijn ondertussen opgehelderd", verklaart de Duitse bondsvoorzitter. "Op 3 september speelt de Mannschaft haar volgende interland tegen Argentinië en er is geen twijfel mogelijk over de persoon die als trainer op de bank zal zitten. Löw verlengt zijn contract tot het EK 2016."

  Vrijdag verloor de Duitse nationale ploeg al aanvoerder Philipp Lahm. De rechtsachter/middenvelder kondigde op 30-jarige leeftijd het einde van zijn interlandcarrière aan.