• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Ik hou er geen rekening mee dat Odjidja en Lestienne blijven"

  Club Brugge heeft vrijdag zijn laatste grote test gehouden voor de competitiestart van volgende week. Tegen Bordeaux bleef het 0-0. Club is nog niet helemaal klaar met zijn huiswerk, maar daar legt coach Michel Preud'homme zich bij neer.

  "We proberen natuurlijk klaar te zijn voor de competitiestart. Onze voorbereiding was goed opgebouwd en we hebben tegen enkele sterke tegenstanders gespeeld. Zo'n wedstrijden zijn voor de ploeg een goeie barometer", vertelt Michel Preud'homme.

  "Onze ambitie is opnieuw om zover mogelijk te geraken in elke competitie, maar daarvoor heb je ook wat geluk nodig. In de voorronde van de Europa League hebben we met Brøndby meteen de sterkst mogelijke tegenstander geloot. Ik verwacht een heel sterke ploeg."

  "Momenteel is ons grootste probleem dat veel spelers voor lange tijd out zijn. Zo is De Sutter nog niet meteen fit, waardoor we nog maar één spits hebben. Als je nu een vervanger haalt en De Sutter komt terug, dan heb je misschien weer iemand te veel. We zullen geen gekke dingen doen. We gaan niet kopen om te kopen."

  "Als niemand vertrekt, hebben we niet veel nodig. Het is wel onze bedoeling om klaar te zijn als we moeten ingrijpen. Het geval-Kujovic is bijvoorbeeld heel jammer, maar we zijn klaar en zullen snel een oplossing hebben."

  "We zitten nog met een aantal vraagtekens, maar daar moeten we mee leven. Ik denk niet dat het in het moderne voetbal nog gebeurt dat je eind juli over een volledige kern kunt beschikken."

  "Ik hou er geen rekening mee dat Odjidja en Lestienne hier blijven"

  Ligt de toekomst van Vadis Odjidja en Maxime Lestienne nog bij Club Brugge? "Iedereen zegt elk jaar dat zij gaan vertrekken, maar momenteel zijn ze nog altijd hier. Ik hou er geen rekening mee dat zij zullen blijven, maar ik zou wel liever duidelijkheid hebben", zegt Michel Preud'homme.

  "Wij kunnen pas echt een beslissing nemen als iemand weg is. Anders is het voor ons niet haalbaar, financieel niet en ook niet qua plaats in de kern. Je kunt als club niet alles hypothekeren door veel te investeren in een vervanger om dan op het einde vast te stellen dat bepaalde spelers toch niet vertrekken."