• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Veldhoven: "Ik wou hier niet langer wachten"

  Harm van Veldhoven gaat in India werken, geen evidente keuze. In een gesprek met Sporza legt hij uit waarom hij toegehapt heeft. "Kampioen worden in een land dat groter is dan Europa, het zou wat zijn."

  Heeft Van Veldhoven er lang over moeten nadenken? "In zo'n situatie zijn er twee dingen. Eén: je kan wachten tot hier een trainer ontslagen wordt. Maar daar had ik niet de hele tijd zin in en ik wil graag m'n ding doen", zegt hij.

  "Een ander feit is dat Feyenoord je vraagt om dat te doen. Een groot deel van het project wordt door Feyenoord begeleid, wat het voor mij een stuk interessanter maakt, want dan ben je er toch zeker van dat het gestructureerd zal zijn."

  Het moet toch raar zijn: maar drie maanden ergens werken? Dat is toch anders dan met een voorbereiding van pakweg zes weken? "Die voorbereiding is er nu ook. Alleen wordt alles daarna in 2,5 maand afgewerkt, met 2 tot 3 wedstrijden per week."

  "Ons doel is om kampioen te worden, maar alles is nu nog moeilijk in te schatten. Er komen veel nieuwe spelers, waarvan velen door de bond toegewezen. Het zal ook allemaal een beetje in mekaar moeten vallen."

  Voor Van Veldhoven is dit ook een manier om zich weer een beetje in de kijker te spelen van Belgische en Nederlandse clubs. "Absoluut. Ik heb nog nooit ergens voor de prijzen kunnen spelen. Met Beerschot was ik wel al eens een keer vijfde. Maar het zou toch wat zijn: kampioen in een land dat groter is dan Europa."

  En na die drie maanden? "In december keer ik in principe terug naar huis en dan zien we wel welke mogelijkheden daar zijn. Mijn ambitie ligt in België en Nederland. Maar als alles in India goed meevalt, keer ik eind maart misschien toch terug naar daar, wanneer de nieuwe competitie begint."