• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Broeck: "Wil benen van de Dauphiné terugvinden"

  Jurgen Van den Broeck staat in de eerste Alpenrit weer voor een examen. De Lotto-Belisol-kopman staat negende in het klassement, maar hoopt toch wat op te schuiven. "Ik wil de prestaties van vorig weekend in de prullenmand gooien."

  Jurgen Van den Broeck heeft de Alpenritten van vandaag en zaterdag verkend. Wat weet hij over de slotklim naar Chamrousse? "Het is geen supersteile col, eerder gelijkmatig. Maar veel zal afhangen van wat de rest doet. Komen er aanvallen? Ligt het tempo extreem hoog?"

  "Het is al een lastige Tour geweest en nu is het plots erg warm. Dat kan bij sommige renners in de benen kruipen. Ik kan wel zeggen dat ik goed ben, maar ik weet het niet. De vorige twee ritten zagen er ook gemakkelijk uit, maar dat is toch tegengevallen."

  "Ik wil vooral mijn benen van de Dauphiné (waar hij derde eindigde, red.) terugvinden. En mijn prestaties van vorig weekend wil ik in de prullenmand gooien. Mijn wonden zijn goed genezen, ik voel me goed. Maar ik hoop dat ik na de rit ook nog tevreden kan zijn."

  Frison: "Ik heb er een goed gevoel bij"

  Ploegleider Herman Frison kwam met Jurgen Van den Broeck net voor de Dauphiné een kijkje nemen in de Alpen. "We kennen de laatste 75 kilometer van deze rit. Die twee cols zijn redelijk lange beklimmingen. De eerste kilometers zijn steil, daarna gaat het meer geleidelijk naar de finish", zegt hij bij Sporza.

  "Vandaag is de finale lastig, morgen is de hele rit zwaar. Dus is het nu iets gemakkelijker. Ik verwacht vandaag wel geen grote verschillen. De Pyreneeën zijn ook lastiger dan de Alpen."

  Welk scenario verwacht Frison in deze rit? "Er kan een ontsnapping standhouden. Normaal rijden enkele grote ploegen voor de zege, maar Saxo is Contador kwijt en Sky doet het zonder Froome. Astana moet dus controleren, maar wil Nibali vandaag wel winnen?"

  "Of Jurgen vandaag bondgenoten zal hebben? Ik denk het niet, hij moet het zelf doen. Als hij zijn goeie benen heeft, kan hij misschien zelf iets proberen. Het is moeilijk te voorspellen, maar ik heb er een goed gevoel bij. Hopelijk is dat ook nog zo na deze etappe."