• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Broeck: "Nog geen superbenen"

  Van den Broeck blijft op zoek naar zijn beste vorm.

  Jurgen Van den Broeck kon de besten niet volgen op de slotklim naar Chamrousse, maar wist de schade toch te beperken en stijgt zelfs naar de achtste plaats in de stand. "Het was heel moeilijk koersen."

  De 13e rit werd aan een razende vaart afgewerkt. Geen verrassing voor Van den Broeck. "Als je zag hoe rap er vanaf het begin gereden werd, dan wist je dat er tot aan de finish gevlamd zou worden", zegt de klassementshoop van Lotto-Belisol.

  "Ik ben tevreden dat mijn benen vandaag beter waren, maar op het einde was het echt moeilijk koersen. Ik moest op alles reageren, ze sprongen op mijn wiel en deden zelf niks. Dat vond ik wel jammer."

  Uiteindelijk moest Van den Broeck toch passen toen Bardet en Van Garderen het ruime sop kozen. "Ik moest wat gokken en toen ze wegreden, kon ik er jammer genoeg niet meer naartoe. Ik heb toen gewoon aan een hoog tempo gereden in de hoop dat ze niet van achter mij zouden wegspringen."

  Door de inzinking van Richie Porte staat Van den Broeck nu achtste, op 6'27" van leider Nibali. De kloof met nummer drie Bardet is 2'03". "Ik heb nog niet naar de stand gekeken. Maar je ziet, vandaag valt Porte er plots uit. Dat had niemand verwacht. De hitte was vandaag ook verschrikkelijk."

  "Op zo'n slotklim kan heel veel gebeuren. Ik heb nog geen superbenen, maar het is niet meer het gesukkel van in de Vogezen. Het zijn wel nog niet de benen die ik wil. Ik moet nu gewoon zo voortdoen en dan zie ik wel waar ik uitkom."

  "Morgen moordende rit"

  Van den Broeck keek ook al even vooruit naar de tweede Alpenrit. "Dat wordt een moordende etappe. De Lautaret is niet zo lastig, maar erg lang. Als ze daar tot op de top koersen, gaan we wat meemaken."

  "De Izoard is dan weer de hoogste berg in deze Tour en op zo'n hoogte delen ze ook vaak klappen uit. De slotklim naar Risoul is ook al niet makkelijk, zeker niet bij die verschrikkelijke hitte."