• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Broeck excuseert zich bij woeste Fuglsang

  Fuglsang ging onderuit in de afdaling van de Col de Palaquit.

  Jakob Fuglsang (Astana) is woest op Jurgen Van den Broeck. De knecht van Vincenzo Nibali ging zwaar onderuit in de eerste Alpenrit en wijst met een beschuldigende vinger naar de renner van Lotto-Belisol. Van den Broeck betuigde alvast zijn spijt op Twitter.

  Jakob Fuglsang stond bij de start van de 13e etappe nog net in de top tien, maar viel daar letterlijk en figuurlijk uit in de eerste Alpenrit. De meesterknecht van geletruidrager Nibali schoof onderuit in de afdaling van de Col de Palaquit en verloor ruim een half uur.

  "Het is de schuld van Van den Broeck", zegt de Deen, die beweert dat de renner van Lotto-Belisol een gevaar op de weg is. "Alberto Contador had me al voor hem gewaarschuwd en hij heeft gelijk. Hij is gevaarlijk."

  Fuglsang liep bij zijn valpartij verscheidene schaafwonden op aan zijn linkerkant en aan zijn rechterhand, maar kon de rit toch uitrijden. "Zaterdag zal het lastig en pijnlijk zijn, maar de Tour is nog lang. Ik hoop dat ik Nibali weer kan helpen in de Pyreneeën."

  Van den Broeck betuigde zijn spijt op Twitter. Volgens hem was het een ongeluk. "Ik heb mijn bidon niet weggegooid, ze is uit de bidonhouder gevallen. Ik vind het heel erg voor Fuglsang, maar ik kon er echt niks aan doen. Sorry voor de val en de blessures."

  Van den Broeck toont medeleven op Twitter

  Bekijk hieronder de val van Fuglsang