• home
 • video
 • pas verschenen

  Vader Schleck: "Andy zal terugvechten"

  Andy Schleck verliet de Tour na een val in de derde rit.

  Johny Schleck, vader van Andy en Fränk Schleck, heeft er goede hoop in dat zijn zoon Andy zal terugkeren op het hoogste niveau. "Het is niet de bedoeling dat hij volgend jaar op een lager niveau gaat rijden, dan stopt hij beter met wielrennen."

  Andy Schleck verliet roemloos de Ronde van Frankrijk na een val in de derde rit met aankomst in Londen. Hij liep daarbij een knieblessure op en werd ondertussen geopereerd.

  "In het begin was hij heel down", aldus Johny Schleck. "Niemand wil op zo'n manier de Tour verlaten, maar zijn carrière is niet voorbij. Hij wil terugvechten."

  Bij welke ploeg dat zal zijn is voorlopig onduidelijk. Het contract van Andy Schleck bij Trek Factory Racing loopt na het seizoen af en veel adelbrieven kan hij de laatste jaren niet voorleggen. De naam van Bauke Mollema viel al om Schleck op te volgen, maar formeel werd dat bericht ontkend.

  "Andy en Fränk maken zich geen zorgen over hun toekomst. Waarom zouden ze? Ze hebben al veel bereikt in hun carrière en ze willen graag volgend jaar voort koersen in een goed team. Het is niet de bedoeling dat ze volgend jaar op een lager niveau gaan rijden, bij een procontinentale ploeg of zo. Dan stoppen ze beter met wielrennen."

  "Fränk wil nog koersen tot de Olympische Spelen (in 2016) en Andy nog langer. Ik ben ervan overtuigd dat ze, zeker met hun palmares, wel een ploeg zullen vinden. Andy heeft geen gemakkelijke periode achter de rug door blessures en valpartijen. Dat klopt, maar hij komt terug. Dat is zeker."