• home
 • video
 • pas verschenen

  Sky-manager: "Doelen alweer bijstellen"

  Porte zakte door het ijs in de eerste Alpenrit.

  Voor Team Sky wordt het stilaan een rampzalige Tour. Na het uitvallen van Chris Froome viel nu ook plan B met Richie Porte in het water. Toch geeft manager Dave Brailsford de moed niet op. "Er zijn nog genoeg mooie dagen om iets te proberen." Lees ook de reacties van de andere klassementsrenners.

  Richie Porte zakte helemaal door het ijs in de eerste Alpenrit. De Australiër finishte op 8'48" van winnaar Nibali en viel in de stand terug naar de 16e plaats. Een nieuwe klap voor Team Sky na de opgave van kopman Chris Froome.

  "Het was een heel moeilijke dag voor ons, we moeten geen excuses zoeken", zegt manager Dave Brailsford.

  "We waren naar hier gekomen om de Tour te winnen met Froome. Het was zwaar om hem te verliezen. Als je ziet wat Nibali hier doet, dat had een mooie strijd kunnen opleveren."

  "We zijn dan overgeschakeld op plan B en nu moeten we onze doelen dus opnieuw bijstellen. Maar we mogen de moed niet laten zakken, er zijn nog genoeg mooie dagen om iets te proberen."

  "We hebben het de afgelopen jaren uitstekend gedaan in de Tour en dat hadden we nu graag weer gedaan. In de sport moet je nu eenmaal af en toe een tegenslag verwerken. We gaan blijven koersen tot in Parijs."

  Porte: "Moeite met de hitte"

  • Richie Porte (Sky, 16e op 11"11" van Nibali): "Ik had veel last van de hitte vandaag. Het is bijzonder jammer, maar we zien wel wat er morgen gebeurt. Ik vind het vooral jammer voor mijn ploegmaats die elke dag uitstekend voor me gewerkt hebben. Maar als mij dit overkomt, dan kan het anderen ook overkomen. We zullen alles blijven geven."
  • Alejandro Valverde (Movistar, 2e op 3'37"): "Het was een veeleisende etappe en de hitte maakte het nog zwaarder. Ik voelde me goed. Op het einde heb ik aangevallen en wat tijd kunnen pakken op de concurrentie, maar jammer genoeg liep Nibali weer wat uit. Het doel was het podium en met Porte zijn we een belangrijke concurrent kwijt. We zullen blijven aanvallen, want iedereen kan een slechte dag hebben."
  • Romain Bardet (AG2R, 3e op 4'24"): "Ik ben blij dat ik wat tijd genomen heb op enkele concurrenten die me aan de voet van de slotklim nog gelost hadden. Ik heb de pretentie niet om Nibali te kloppen. De komende jaren wil ik rustig naar het niveau toegroeien van Froome, Nibali en Contador."
  • Thibaud Pinot (FdJ, 4e op 4'40"): "Ik had goede benen en wou aanvallen. Als ik me morgen weer goed voel, zal ik het weer proberen. Ik doorsta de hitte goed, ook dankzij de hulp van mijn ploegmaats die me voortdurend bevoorraadden."
  • Tejay van Garderen (BMC, 5e op 5'19"): "Soms heb ik moeite met de hitte, dus ik ben blij dat het vandaag goed ging en dat ik ben opgeschoven in de stand. De slotklim lag me ook, ik probeerde gewoon om in mijn ritme te blijven."