• home
 • video
 • pas verschenen

  Kevin Borlée pas zevende op 400m in Monaco

  Net als in Schotland eindigde Kevin Borlée in Monaco op de voorlaatste plaats.

  Kevin Borlée heeft ook op de Diamond League-meeting in Monaco een matige prestatie neergezet. Op de 400 meter werd hij pas zevende in 45"60, ruim boven zijn persoonlijk record. De zege was voor de Amerikaan Lashawn Merritt. In het discuswerpen werd onze landgenoot Philip Milanov bij zijn Diamond League-debuut vijfde.

  Kevin kwam als enige van de familie Borlée in actie op de Diamond League-meeting in Monaco. Op de 400 meter ging hij op zoek naar een goed resultaat na enkele teleurstellende races, maar ook in Monaco kon Borlée niet overtuigen.

  Na een goede start zakte onze landgenoot op de laatste 200 meter weg naar de zevende plaats. Met 45"60 kwam hij niet in de buurt van zijn persoonlijke record (44"56). Lashawn Merritt degradeerde de concurrentie en snelde naar de overwinning in 44"30. Roberts (44"62) en Makwala (44"90) vervolledigden het podium.

  Naast Kevin Borlée was er nog een Belg aan het werk in Monaco. Bruggeling Philip Milanov maakte zijn debuut in de Diamond League. Hij wierp de discus bij zijn laatste poging 62,99 meter ver, goed voor een vijfde plaats.

  Regen aan wereldjaarprestaties

  Het publiek in Monaco kreeg waar voor zijn geld. Er werden maar liefst zes wereldjaarprestaties neergezet. Vooral de 200 meter bij de mannen leverde het nodige spektakel. Justin Gatlin, dit jaar al de onbetwistbare nummer een op de 100 meter, zette een tijd van 19"68 neer.

  Ook op de 800 meter bij de mannen en de vrouwen, de 100 meter bij de vrouwen, de 1500 meter bij de mannen en het hink-stap-springen vielen er wereldjaarprestaties te noteren. De tijden vindt u hieronder in de tabellen.