• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  FIFA heft schorsing Nigeriaanse voetbalbond op

  Nigeria raakte op het WK tot in de achtste finales.

  De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de schorsing van de Nigeriaanse voetbalbond opgeheven. De Nigeriaanse bond werd na het WK in Brazilië gestraft voor politieke inmenging. Ondertussen werd er opnieuw orde op zaken gesteld en Nigeria mag weer deelnemen aan internationaal voetbal.

  Nigeria raakte op het WK door de groepsfase, maar verloor daarna van Frankrijk. De voorbereiding op die wedstrijd verliep stormachtig. De Nigeriaanse regering pikte die blamage niet en ontsloeg bij thuiskomst de top van de Nigeriaanse voetbalbond.

  Die politieke inmenging werd door de FIFA niet op prijs gesteld. De Wereldvoetbalbond schorste Nigeria. Nu werden de oorspronkelijke machtsstructuren van de Nigeriaanse bond opnieuw hersteld. De FIFA ziet dus ook geen reden meer om het land nog langer uit te sluiten van het internationale toneel.