• home
 • video
 • pas verschenen

  Duitse kapitein Philipp Lahm stopt als international

  Philipp Lahm stopt op zijn hoogtepunt.

  Philipp Lahm, de kapitein van de Duitse nationale voetbalploeg en van Bayern München, houdt het erg verrassend voor bekeken als international. Lahm is al jaren een van de sterkhouders bij Bayern München en bij de Mannschaft.

  De 30-jarige Lahm mocht zondag na de met 1-0 gewonnen WK-finale in Maracana tegen Argentinië nog als eerste de wereldbekertrofee in de lucht steken. Nu beslist hij dus te stoppen op een hoogtepunt.

  De polyvalente Lahm, die zowel in de verdediging als op het middenveld uit de voeten kan, speelde sinds 2004 (de interland van 18 februari 2004 in en tegen Kroatië) maar liefst 113 interlands voor de Mannschaft en vond daarin vijf keer de weg naar de netten.

  Hij is al jaren een van de sterkhouders bij de Duitsers en bij Bayern. Bij de Duitse landskampioen verlengde Lahm zijn contract voor aanvang van het WK nog tot medio 2018.

  Donderdag maakte de Europese Voetbalbond nog bekend dat Lahm een van de tien genomineerden is voor de UEFA Best Player in Europe Award, de UEFA-speler van het seizoen 2013-2014.

  "Ik heb mijn beslissing al in de loop van het voorbije seizoenen genomen en niets kan daar nog wat aan veranderen", zegt Lahm. "Ik heb het nieuws maandag al aan bondscoach Joachim Löw meegedeeld. Ik dank hem en de Duitse bond voor hun respect voor mijn beslissing."

  Duitse bondpreses: "Philipp was tien jaar lang een voorbeeld"

  Lahm bracht vrijdagmorgen ook Wolfgang Niersbach op de hoogte, de voorzitter van de Duitse Voetbalbond DFB. "Philipp heeft me deze morgen gebeld en me persoonlijk over zijn beslissing geïnformeerd."

  "Ik heb in het gesprek heel snel gemerkt dat het nutteloos was om hem op andere gedachten te proberen brengen. Hij was de laatste tien jaar bij de Mannschaft niet alleen een dragende speler, maar ook een absoluut voorbeeld. Ik heb hem bedankt voor alles wat hij voor de DFB gedaan heeft", zegt de Duitse bondspreses.